Bouw je eigen leeromgeving

Zelf aan de slag met het bouwen van je eigen online leeromgeving én zeker weten dat het technisch sterk staat.

#INGEwikkeldgedoe

Het is allemaal niet zo makkelijk als je dacht

Het idee van het starten van een online training / kennisbank klonk allemaal zo leuk. Meer vrijheid, passieve inkomsten, een nieuw idee uitwerken. Je hart ging er van in de fik.

Je hebt twijfelt of je het zelf wilt bouwen (of hebt er misschien al een poging gedaan), maar je merkt nu al dat het toch wel wat ingewikkelder is dan je dacht. 

Elk klein dingetje opzoeken, uren durende instructie video’s kijken op Youtube en dan maar hopen dat het technisch goed gaat werken.

Je vindt het leuk om je er in te verdiepen in het zelf te doen, zodat je precies weet hoe alles werkt, maar kan dit niet op een makkelijkere manier? Gewoon hapklaar en 100% garantie dat het sterk staat?

#herkenbaar

Je hebt het gevoel dat...

"Een fijne en ijzersterke training voor jouw klant is een combinatie van sprekende inhoud en een gebruiksvriendelijk en professioneel platform."

#stoereondernemer

Je wilt het gewoon zelf doen

Ik geloof erin dat iedereen een eigen leeromgeving kan bouwen. Zelfs de ondernemers die héél hard roepen a-technisch te zijn.

Je hebt alleen ontzettend simpele uitleg nodig en iemand die je helpt vanaf het begin. Met alles, vanaf stap 1. Op jouw niveau.

En het voelt nu misschien nog niet zo. Het lijkt misschien wel enorm ver weg. Je weet niet waar je moet beginnen met de techniek of hoe je goed ontwerpt. En dat terwijl je het liefst zo onafhankelijk mogelijk wilt zijn.

Je ziet de one-size-fits-all-platformen om je heen en die voel je niet. Het past niet bij wat jij in gedachte hebt. Je wilt iets heel anders.

Daarom heb ik het ‘DIY Zelf aan de slag met het bouwen van je eigen leeromgeving’ cursus ontwikkeld. Speciaal voor ondernemers die het zelf willen doen. Die niet willen aanmodderen, maar echt er voor willen gaan en het beste er uit willen halen. 

In de DIY cursus ga zelf aan de slag met het bouwen van je online leeromgeving en het ontwerp hiervanHet is een cursus die je zelfstandig volgt en jou vanaf stap 1 helpt met het inrichten van de techniek en het maken van de vormgeving.

Je leert alle stappen zelf te doen zodat je precies weet hoe alles moet en je er zelfstandig mee kan werken.

Oke, nu even helder: Hoe ziet de cursus eruit? Wat kan ik verwachten? En wat moet ik zelf regelen?

#praktisch

Hoe ziet de cursus eruit en wat kan ik verwachten?

Module 1 | De basis

De eerste module ga je aan de slag met de voorbereidingen: Aanvraag doen bij de hosting voor een nieuwe wordpress installatie, je regelt de plugins die je nodig hebt, maakt de benodigde pagina’s aan én je ontvangt van mij het thema.

Module 2 | Creativiteit

In de 2de module gaan we aan de slag met de vormgeving! Je gaat zelf eerst een eigen ontwerp maken voor verschillende pagina’s en de modules en lessen. Daarnaast leer je hoe de editor (elementor) werkt waarin je straks alle pagina’s en inhoud van de modules en lessen gaat bouwen

Module 3 | Let’s go

In de 3de module gaan we beginnen met je training: We gaan de training aanmaken, alle modules en lessen aanmaken (nog niet invullen) én alle instellingen goed zetten die erbij komen kijken.

Module 4 | De modules en lessen vullen

Éindelijk! In deze module begint jouw training echt vorm te krijgen. Je gaat de eerste inhoud vullen op basis van de vormgeving je hebt gemaakt én de kennis die je wilt overbrengen.

Dit is fase waarin je steeds meer ziet wat je ‘echt’ aan het maken bent.

Module 5 | Verkopen en e-emails

In de 5de module ga je alles inrichten en goed zetten voor de verkoop en toegang voor je training.

Je gaat aan de slag in Woocommerce (of plug&pay) en we maken de koppeling naar je e-mailmarketing programma.

Het is fijn als je klanten ook e-mails krijgen zoals de welkomst mail, toch?

Module 6 | Testen, testen en nog eens testen

Je kan héél enthousiast alles gebouwd hebben, maar je komt er pas écht achter of het werkt door het te testen.

In deze module leer ik je hoe je alles van A tot Z kan testen en zelf kan ervaren hoe jouw klant het straks beleefd.

Bonus module

In de laatste module krijg je nog allerlei tips & tricks over de mogelijkheden die er nog meer zijn, maar geen must have zijn voor het bouwen van je leeromgeving.

COMMUNITY!

Nee, het is geen module, maar wel een YAY! Je krijgt toegang tot een comnunity om al je vragen te stellen.

Je gaat een geoptimaliseerde leeromgeving bouwen, dit is soms met extra plugin’s waar je in een ‘reguliere’ facebook groep niet echt hulp bij krijgt. 

Hier kan je alsnog je vragen stellen én hulp vinden bij mede ondernemers die wél dezelfde plugins gebruiken.

PILOT BONUS! 🙂

YAY! Jij doet mee aan de pilot, dat betekent dat er extra’s inzitten die je in de volgende rondes niet meer krijgt.. Benieuwd? *TROMGEROFFEL*

  • Je hebt in totaal 8x  een 1-op-1 helpdesksessie. Je kunt in deze sessie alle vragen stellen waar je niet uit komt en ik help je weer op weg.
  • Je hebt life-time toegang tot de training, ook de updates
  • Je krijgt de licenties het eerste jaar kosteloos t.w.v. $400.
  • Een jaar toegang tot de community. 

#doehetzelf

Wat moet ik zelf regelen?

Heel eerlijk: helemaal niets. 

Ik neem je écht vanaf stap 1 mee, zodat je precies begrijpt wat er nodig is en vooral waarom. Wat je moet regelen doen we dus samen in de eerste module: de voorbereiding.

De grootste reden ondernemers een hekel hebben aan de techniek en het niet snappen is omdat er niet uitgelegd wordt WAAROM iets moet of WAAROM dat nodig is om te doen.

Ik wil je het écht leren begrijpen, zodat je er straks na de cursus, zonder mij, ook nog steeds mee kan werken.

Wat je wél nodig hebt is dat je huidige website gemaakt is in WordPress én dat jouw website niet onder gebracht is bij mijndomein.nl. Twijfel je hier over? Neem gerust even contact op 🙂

#whataboutyou

Ik ben Cindy

UX-Designer (Designer in klantbeleving en gebruiksvriendelijkheid van digitale diensten), Webdesigner én IT- Nerd.

Als je mij niet kan vinden en je vraagt je af waar ik ben: grote kans dat je mij achter mijn laptop kan vinden. Al vanaf mijn 12de ben ik in mijn vrije tijd bezig met websites, code schrijven, design en alles dat erbij komt kijken.

Ik had nooit baantjes in de supermarkt, dat vond ik maar niks. Nee, ik was altijd aan het werk in tussen IT-nerds in computerwinkels of technisch IT support etc.

Ondanks dat heb ik een MBO studie als onderwijsassistente gedaan, maar de IT kon ik nooit loslaten.

Na mijn MBO studie ben ik dan ook wéér richting IT gegaan. Websites bouwen en programmeren kon ik inmiddels wel, maar ik wilde meer. Ik wilde niet alleen dat het technisch werkte, ook dat het fijn werkt voor klanten: ik wilde de focus op digitale gebruiksvriendelijkheid en design. 

Inmiddels heel veel kennis en ervaring rijker, 2 jaar full-time leeromgevingbouwer en heel veel blije gezichten gezien te hebben  van klanten, blijft mijn hart hier nog elke dag van kloppen. 

Ik word dit nóóit zat.

Ok! En de investering?

De investering voor deze cursus is in de pilotversie 350,- ex btw (na de pilot gaat deze omhoog naar 650,-)

Je licenties voor het eerste jaar (t.w.v. 400,00) zitten inbegrepen. 

#faq

Ik heb nog vragen

Heel eerlijk: helemaal niets. 

Ik neem je écht vanaf stap 1 mee, zodat je precies begrijpt wat er nodig is en vooral waarom. Wat je moet regelen doen we dus samen in de eerste module: de voorbereiding.

Wat we samen regelen en je nodig hebt om mee te gaan werken:

  • Hosting
  • Plug&Pay of woocommerce
  • Een emailmarketingprogramma
  • Elementor Pro
  • Learndash

Je hoeft dit nog niet ingericht te hebben, dat leer je in de curus als je dit nog niet hebt.

Daar hebben we de 1-op-1 sessies voor! Het is niet erg als deze soms langer duren dan 30 minuten: ik vind het belangrijker dat jij het begrijpt en weer verder kan.

Deze cursus focust zich op elementor: deze biedt de maximale mogelijkheden om je online leeromgeving te optimaliseren. Divi heeft hier (helaas) nog niet de ideale manier voor. 

Je hebt 8x een 1-op-1 sessie. Je hebt er 13 weken voor om deze te besteden (ik ben vrij van 25 november t/m 5 december).

Wanneer je daarna nog hulp nodig hebt, kun je jouw vragen stellen in de community waar anderen je kunnen helpen én ik op dinsdag en vrijdag reageer. 🙂

Nee, de cursusprijs is niet gebasseerd op de licenties die zijn inbegrepen.